skip to Main Content

Gipszkartonszerelés, válaszfal építés

Gipszkarton szerelés nagy gyakorlattal, előkészítéssel, garanciával. Több és gyakorlati tapasztalatával rendelkezünk gipszkartonszerelés területén, pontosan és gyorsan dolgozunk. Vállaljuk az elkészült gipszkarton felületek előkészítését, alapozását, festését, glettelését, burkolását. A gipszkarton alapanyaga a gipsz  és a kartonpapírból áll, a papír a gipszkarton külső oldalát fedi, szerves egységet képezve a gipsszel. A gipsztől csak roncsolással távolítható el, ahhoz nagyon erősen tapad. A gipszkarton gyártása során a nehézfémeket és az oldható sókat eltávolítják a gipszből, ezért nem bocsát ki káros anyagokat, illetve radioaktív sugárzása sincs. A kartonpapír újrahasznosított alapanyagokból készül, ezért környezetbarát. A gipszkarton lapokat 2m, 2,5m, 2,75m, 3m-es hosszúságban és 0,6m, 1,2m, és 1,25m szélességben lehet megvásárolni. A lapok viszonylagos nagysága átlag kb: 2,5 m2. A gipszkarton lehetővé teszi a szárazvakolást. Ez a technológia nem csak Magyarországon, hanem világszerte egyre népszerűbb belsőépítészeti megoldás, lassanként kiszorítja a hagyományos  vakolási eljárásokat. Könnyebb, költséghatékonyabb és nem utolsósorban klímatizáló hatású.

A gipszkarton célja, hogy egyenletes festhető, burkolható felületeket hozhatunk létre a segítségével könnyen és gyorsan. Ha vázszerkezetet építünk, akkor használható tetőterek beépítéséhez, mennyezet fedéséhez, álmennyezetek építéséhez. Jól és gyorsan szerelhető, gépi csavarozóval könnyen felrakható. Könnyen fúrható, sniccerrel vágható. Közvetlenül rögzíthető olyan felületekhez amelyek nincsenek előkészítve, egyenetlenek. A gipszkarton szerelés ma már teljesen hétköznapi megoldásnak számít, sima válaszfalakat hozhatunk létre a segítségével, és beburkolhatunk vele hatalmas felületeket. A gipszkarton illesztései könnyen eltüntethetőek, a sima felületek jól festhetők, tapétázhatók, akár csempézhetők is. A gipszkarton szereléssel álmennyezetek is létrehozhatók, modern süllyesztett led-es világítást helyezhetünk el benne, könnyen besüllyeszthetők az elszívó berendezések, valamint beburkolhatunk, eltakarhatunk olyan részeket amelyeket nem szeretnénk ha látszódnának. Elfogadott és praktikus megoldás a padlásterek szigetelőanyaggal és gipszkartonnal való beépítése is.

A gipszkarton nem csak száraz, hanem nedves helységek burkolására is használható, ilyenkor a gipszkartont műanyaggal, csempével, márvánnyal illetve egyéb vízhatlan anyaggal burkoljuk, hogy a nedvesség ne tudjon áthatolni rajta. A gipszkarton ezért alkalmas konyhák, WC-helyiségek és fürdőszobák kialakítására is.

A gipszkarton az épületfelújítás és a lakberendezők kedvenc alapanyaga, hiszen szinte bármilyen felület esztétikus burkolásához használható, és dizájnos terek kialakításához kiváló.

Vállalunk mindenfajta gipszkarton szerelést, előkészítéssel, festéssel, tapétázással, vagy burkolással is. Kérjük tekintse meg referenciáinkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Back To Top